U moet aan veel zaken denken voordat u op reis gaat. De volgende adviezen kunnen nuttig zijn bij uw reisvoorbereiding.

Bank- en verzekeringszaken

Zorg dat uw reisverzekering aansluit op datgene wat u wilt gaan doen. Houdt u er vooral rekening mee dat u ‘op reis buiten Europa’ verzekerd bent. Ook voor een reis en annuleringsverzekering kunt u bij Ver & Meer Reizen terecht.
Vergeet niet uw bankpasje bij uw bank te activeren voor wereldopname.

Paspoort en Visa

Zorg dat uw paspoort niet is verlopen en tot zeker zes maanden na het einde van uw reis geldig is. Maak een kopie van de hoofdpagina met uw pasfoto en bewaar deze gescheiden van uw paspoort. Mocht u een visum nodig hebben voor het land waar u heengaat, dan regelt Ver & Meer Reizen uiteraard de aanvraag hiervan voor u.

Vaccinaties

Voor een aantal landen heeft u bepaalde inentingen nodig. Wat voor u van toepassing is kunt u checken op www.ggdreisvaccinaties.nl. Via Ver & Meer Reizen kunt u thuis gevaccineerd worden door een erkende arts van thuisvaccinatie.nl. Super makkelijk en gelijk voor het hele gezin wanneer het u uitkomt( ook in de avonduren)

Klimaat

Met het plannen van een reis is het ook belangrijk om rekening te houden met het klimaat van het land. Je wilt uiteraard niet in het Caribisch gebied zitten tijdens het orkaan seizoen of in Azië tijdens het Typhoon seizoen. Vaak is het begin of einde van het regenseizoen de meest fijne tijd om te reizen. Alles mooi groen, heerlijke geur en af en toe een fijn verkoelende regenbui.