Sri Lanka

Sri Lanka betekend letterlijk “Prachtig Eiland”. En niets is minder waar! Nagenoeg alles wat Azië te bieden heeft, vind u in het geweldige Sri Lanka, het voormalige Ceylon. Van historische en koloniale steden tot prachtige stranden en de overweldigende groene natuur.

Dwaal over de smalle weggetjes dwars door de rijstvelden en theeplantages, geniet van alle overweldigende geuren en kleuren en maak kennis met de vriendelijke bevolking. Naast Azië vindt u ook een beetje Afrika terug op Sri Lanka. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van safari’s in de diverse wildparken. Sri Lanka is een uitstekende bestemming om met kinderen rond te reizen. Daarnaast kunt u het ook goed combineren met een romantisch verblijf op de Malediven. Ontdek Azië in een notendop: reis mee naar Sri Lanka!

Highlights van Sri Lanka

  • Een absolute aanrader is de treinreis van Kandy naar Ella. Tip: pak zo vroeg mogelijk de trein, want deze route is erg populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen. Reserveren is aan te raden.
  • Bezoek een theeplantage rondom Ella. Sri Lanka dat vroeger Ceylon heette staat wereldwijd bekend om haar verrukkelijke thee. Er is soms zelfs de mogelijkheid om zelf thee te plukken op de theeplantages.
  • Yala National Park. Luipaarden, olifanten, waterbuffels, apen, jakhalzen, krokodillen en neushoornvogels; ze leven allemaal in het zeer diverse natuurgebied van Yala National Park. Tip: Ga op jeepsafari in Yala en boek een halve of hele dagtour.
  • Bezoek de prachtige stranden van Sri Lanka. Sri Lanka kent vele prachtige stranden. Vooral de zuidkust is erg populair als strandbestemming. Sluit uw rondreis af met een aantal dagen relaxen aan het strand.

Meer weten over de mogelijkheden voor (rond)reizen naar Sri Lanka?
Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op!

[contact-form-7 id=”57″ title=”Contactformulier 1″]